Спорт

Гергана Павлова блести и в открития шампионат на Унгария

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик, Печ

Силно и оспорвано представяне направи в гр. Печ – Унгария състезателката на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик“ Гергана Павлова. От 7 до 10 февруари там се проведе Откритият шампионат на Унгария за младежи и девойки до 19 години.

 

На двойки девойки, с партньорка Жустин Кокуио – Франция Гери стига до петото място, като на четвъртфинал двете с Жустин отпадат драматично от Руската двойка Асфандиарова/Голубьова с 30:29/21:16. Така момичетата остават само на крачка от медала. Преди това те постигнат две победи -над Геслер/Таркалова (Германия/Словакия) с 2:1 гейма, а след това Словенската двойка Лонкар/Судимак също с 2:1 гейма. Контра геймът момичетата взимат с 22:20
На единично Гери губи втория кръг от много силната Миа Таркалова с 2:1 гейма. Наставникът й Неделчо Кесов отбелязва, че повечето състезателки са по-големи, като възраст от Гери. По думите му представянето е добро на единично и много добро на двойки, като и на двете дисциплини Гери взима добри точки за Световната ранглиста, което е и главната цел, заедно с факта че играе на много високо ниво и трупа безценен игрови опит срещу класни съперници.

Коментари