Избори

ГЕРБ-СДС със специална пресконференция в Пазарджик преди изборите

Написано от ПЗИНФО

Кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ – СДС в Пазарджик дадоха обща пресконференция в клуба на БТА в Пазарджик. Срещата с медиите бе водена от председателя на Областната организация на ГЕРБ Найден Шопов, който подчерта, че в периода на кампанията е станало ясно, че хората очакват завръщането на коалицията в управлението, не само защото се предполага, че коалиция ГЕРБ-СДС ще е водеща сила за пореден път, а и защото единствено тази коалиция може да предложи държавническо отношение за решаването на проблемите, които съществуват в страната. Той посочи и това, че очаква подкрепа не само за листата на коалицията за Нациоанален парламент, а и за Европейски парламент.

Водачът на листата Екатерина Захариева заяви, че в рамките на кампанията се срещнали със стотици хора и са посетили стотици малки и големи градове и населени места, като не само са събрани и чути предложенията на хората, но и ще се работи по всеки един поставен проблем. Въпросите също са били много, но основният е ще има ли правителство?

 

„Кога България ще има отново работещо, знаещо и можещо правителство начело с лидера на спечелилата партия. И аз ви уверявам, че наш приоритет ще бъде да върнем държавата към принципите на демокрацията. А това означава – спечелилата най-голямо доверие партия, каквато съм убедена, че ще бъде нашата коалиция ГЕРБ – СДС да излъчи премиер. Няма по-подходящ премиер от лидера на партията – г-н Борисов, който три пъти е бил успешен премиер, че ще има най-голяма тежест при създаването на правителството и ще излъчи минстри, които знаят от ден едно какво правят.“ – категорично заяви Екатерина Захариева.

 

Захариева коментира, че вече три години институциите не работят, проекти не се случват, инфраструктурата е в окаяно състояние. „Във всяко едно село чух за нуждата от канализация и водопровод, знам за тези проблеми. Истината е, че през последните три години не е започнат нито един нов проект, единственото в нашата област бяха започнатите в края на третия ни мандат проекти за реконструкция на пътищата Пазарджик – Белово, Пазарджик – Батак. При това с огромно забавяне. Нищо друго не се случи.

Уверявам ви, че ще положим всички усилия за спиране на политическата криза и България най-сетне да има знаещо, работещо и можещо правителство. Също така ви уверявам, че ще направим всичко възможно да наваксаме забавянето в работата на всички системи в държавата“.

 

Тя посочи и многобройните оплаквания, които е получила от земеделци и индустриалци за липсата на възможност да се кандидатства по еврофондовете и за загубата на тези средства.

„Ние не затваряме врати. Ние ги отваряме и се опитваме да изграждаме мостове, така и не се научиха някои неопитни политици, че не може да изграждаш политически проект на база единствена идеология омразата към ГЕРБ. Това не може да спечели избори. Те бяха втори всичките пъти. Но дори и да влезеш във властта хората искат да знаят какви са твоите решения, те искат решения веднага. Всички агенции показват, че те се сриват. Въпреки нападките по наш адрес ние ще бъдем първи, въпреки всякакви измислени истории по наш адрес. Убедена съм, че оценявате това и на девети юни ще гласувате с номер 22 и с двете бюлетини. Искам да напомня и това, че евроизборите са не по-малко важни. Нашите евродепутати са показали, че могат да ни защитават в Европа успешно.“ – допълни Захариева.

 

Тя изрази опасения, че кметът на София Васил Терзиев се готви да извърши манипулация на предстоящият вот, тъй като не е върнал на ЦИК ролки с хартия за машинно гласуване от местните избори, с мотива, че те може да му потрябват.“ Това води до недоумение, това което ми хрумва е, че тези ролки може да се използват за манипулиране на изборния резултат.

Призовавам да се спрат всякакви действия, които подкопават изборния процес.“ – призова Захариева.

 

Вторият в листата инж. Валери Вълков също посочи, че през последните три години станата ни е била в състояние на безвремие и никой от избирателите не иска това да продължи. „България има 1300 г. история – една от най-старите страни в Европа, 1100 -годишна Православна църква и 1100 – годишна азбука, ние сме били винаги, сме и ще бъдем в Европа.

Нашата задача е пълноправното членство в ЕС и НАТО. По отношение на инфраструктурните проекти, Пазарджишка област е един транспортен възел.

Инфраструктурните проекти като пътищта са кръвоносната система на бизнеса.“ – заяви Вълков. Той припомни, че днес можехме да се разваме на

Западен околовръстен път, ако проектът не беше принудително спрян, но нищо ново не е станало от тогава насам. По думите му ако не се направи мостът на р. Марица, който отдавна е за основен ремонт градът ще бъде затворен в посока Родопите. посочи и това, че пътят който свързва Стрелча с Пазарджик така и не е започнат. „Ние сме хора, които говорятпо-малко и работят повече“. – каза вторият в листата. Валери Вълков изрази уверение, че хората ще оценят стореното през трите мандата на ГЕРБ и призова всички да гласуват с бюлетина №22 за листата на ГЕРБ в неделя.

 

Третата в листата – адвокат Дафинка Семерджиева подчерта, че кампанията на ГЕРБ е била позитивна, с многобройни срещи с избиратели, при които хората са поставили своите проблеми и градивни и смислени критики. „Ще вземем предвид всяко мнение и всеки проблем и ще се стараем да търсим неговото решение. С колегите адвокати от листата всеки ден разглеждаме човешки съдби като адвокати, решаваме казуси, истината е, че през последните 3 г. нещата спряха да се случват изобщо. Работим с много кметове, някои от тях от ГЕРБ и това което констатираме е че средствата, които дойдоха от Европа не са усвоени, защото нямаме успешно правителство, защото не са разработени необходимите мерки и насоки за кандидатстване.“ Семерджиева също призова за гласуване с №22. „Бъдете активни и ни се доверета за стабилна България с бъдеще.“ – каза тя.

 

Един от най-младите кандидати за народен представител е Борис Владов, той говори и от името на младежката организация на ГЕРБ в област Пазарджик.

„На мен ми се иска все повече млади хора да припознават Пазарджик като място, в което биха създавали семейства, биха отглеждали своите деца, биха отсавали тук и биха намирали своята професионална реализация.“ Той призова младите хора да спрат да гледат към Пловдив и София или още по-лошия вариант да мигрират в чужбина.

„За да се случи всичко това ни трябват по-високи доходи, привличане на още инвестиции, подобряване на инфраструктурата, трябва да има услужлива администрация и работещи институции. В основата на всичко това стои – разрешаването на политическата криза и съставянето на стабилно правителство, което при силен резултат на коалиция ГЕРБ-СДС ще се случи.“ – каза Владов.

 

След него думата взе Борис Димитров, той посочи, че Пазарджик е родният му град и той работи тук, тук е и семейството му. Димитров благодари на колегите си за позитивната кампания, в която при срещите с много хора от различни социални прослойки са чули и техните проблеми, а част от тях са и разрешени в рамките на самата кампания.

От името на СДС говори адвокат Малина Златева, която е представител на дясното в коалицията. Златева сподели, че като десен човек за нея е важно България да запази своята евроатлантическа ориентация. „От многобройните срещи с хората разбрах, че на тях им е омръзнало от този безкраен политически цикъл, в който сме въвлечени. Те искат стабилно правителство, което да решава проблемите им“ – подчерта тя. Златева коментира и това, че някои кандидати от други политически сили плашат хората с това, че български войници ще бъдат изпратени в Украйна. Тя увери, че това няма да се случи. Малина Златева завърши с призив за подкрепа за коалиция ГЕРБ-СДС в неделя, защото колкото повече депутати коалицията има, толкова по-големи са шансовете за съставяне на стабилно правителство.

 

След Малина Златева думата взе адвокат Йордан Кожухаров. Той изтъкна, че през изминалите години на безвремие нищо добре не се е случило. „Хората искат стабилност, стига толкова омраза. Това разделение в обществото до нищо добро не ни води“, коментира Кожухаров.

 

Илия Минчев, педагог, експерт в сферата на образованието сподели, че в лицето на министър Красимир Вълчев се е работило много добре и той е направил много за нашия регион. Припомни за изграждането на нови училища в нашия регион, но не скри разочарованието си, че в последните години всичко това е спряло. В заключение той каза, че за него е гордост и чест да бъде в листата на коалиция ГЕРБ-СДС и приканва всички граждани на Пазарджик в неделя да гласуват с номер 22 за Народно събрание и за Европейски парламент.

 

Росица Георгиева, която работи в сферата на туризма бепе също сред кандидатите, които направиха своя призив към избирателите. Тя каза, че като представител на туристическия сектор се надява да допринесе за това област Пазарджик да стане по-развита и привлекателна туристическа дестинация. Допълни, че в област Пазарджик има прекрасни места и почивни бази, които си струва да се популяризират още за напред. Росица Георгиева призова за силна подкрепа, която да доведе до убедителна победа на ГЕРБ-СДС на изборите в неделя.

 

След изявленията на кандидатите последваха и журналистически въпроси.

 

Екатерина Захариева заяви, че: „Демокрацията е точно това, след изборите хората да могат да си говорят.“ Това се случи в отговор на един от въпросите с кого биха се коалирали след изборите? „Ние направихмем огромент компромис с предишното правителство, оставащо в историята като „сглобка“ и нашите избиратели все още ни атакуват за това. Но всички осъзнават, че това беше единственото правилно решение, за да спрем цикъла на безкрайните избори. Ние винаги сме били не анти, а про. От сега го казвам – няма как да направим коалиция с „Възраждане“. Те се опитват да разпространяват слуховете за български войници в Украйна. Ние също никак не желаем да правим „сглобки“ с Продължаваме промяната, но в тяхната коалиция има партия, която принадлежи на нашето семейство. Нека видим как ще ни подредят хората, призовавам хората да излязат и да гласуват, да не се успокояват от голямата дистанция, която ни дава социологията. Колкото по-голяма е дистанцията, толкова по-голяма е вероятността да съставим правителство. Ние нямаме никакво доверие на Промяната, но към никого не сме затваряли вратата. Няма да е лесно, но ви уверявам, че само ГЕРБ-СДС знае как да го направи. Заради това с бюлетина №22 в неделя!“ – призова Захариева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари