Криминално

ГДБОП неутрализира група, отглеждала марихуана

Пловдив, Пазарджик Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група, занимавала се с отглеждане на марихуана. Операцията е проведена на 14 февруари т.г. от служители на сектор БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. В процеса на извършените процесуално-следствени действия те открили две оранжерии за отглеждане на марихуана в землищата на гр. Раковски и с. Чоба. 

 

Задържани са осем участници в  схемата – Ч.Г. /37г./, Т.Х. /36г./, И.Х. /31г./, П.Б. /32г./, Н.Т. /60г./, И.Ч. /58г./, И.Г. /31г./ и Г.Г. /58г./. При претърсвания в жилища и автомобили, ползвани от задържаните, са намерени  и други наркотични вещества – кокаин, хероин, хашиш, амфетамин и дизайнерска дрога.

marihyana_Rakovski
Според събраните до момента данни, групата се е занимавала с отглеждането на марихуана от октомври 2015 г. Изяснена е ролята на всеки един в престъпната схема. За финансирането и организацията на отглежданата марихуана отговарял Ч.Г., главни „технолози“ били Т.Х. и И.Х. Последният „завеждал“ и разпространението на дрогата в Асеновград. В хода на разследването са установени и дилъри, с които групата е разпространявала наркотиците, които по данни на експертите са с много високо качество.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на осемте участници в организираната престъпна група за отглеждане и разпространение на наркотици в Пловдивско. На 18 февруари Специализираният наказателен съд е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петима от тях. Наложена е мярка „домашен арест“ на един, а на други двама, с  прокурорско постановление, е наложена парична гаранция от по 1000 лева./МВР/

Коментари