Институции Култура Любопитно Общество

Галерия „Георги Машев“ представя фото моментите на 16 млади хора от Пазарджик /Видео/

Написано от ПЗИНФО

16 младежи от Пазарджик показаха в изложба какво са научили в рамките на проекта „Фото момент/Photo moment“ на Фондация „Ви Арт“. В галерия „Георги Машев“ бяха подредени техни портрети, които не са направили помежду си. Младите хора усвояваха тънкостите на фотографията в специални работилници под наблюдението на един от талантливите български фотографи Александър Иванов. Представена бе и фото книга с авторски фотографии.

Изложбата бе представена от председателя на представителството на СБХ в Пазарджик – Маргарита Иванова-Киричева.

Специален поздрав от името на кмета на Пазарджик Тодор Попов към екипа на Фондация „Ви арт“ отправи Гергана Табакова от община Пазарджик. По време на изложбата бе отбелязана и десетата годишнина от създаването на неправителствената организация, която работи предимно с насоченост към младите хора.

След това Величка Тодорова, председател на фондацията представи проекта и младежите, които активно участваха в неговото реализиране. Всяко момиче и момче получи сертификат за своето участие във „Фото момент“.

 

Общата цел на Проект „Фото момент / Photo moment“ е осигуряване на подкрепяща среда, създаване на условия и насърчаване на интереса на младите хора на възраст от 15 до 29 години, към творчество и култура за развитие на личностна и професионална реализация чрез включване в дейности за осмисляне на свободното им време и за устойчива промяна в поведенческите модели.
Дейностите, реализирани попроекта са:
 Организиране на творческа фотографска работилница
 Организиране на семинар „Как да представим нашето изкуство и как да ни забележат“
 Организиране на фотоизложба

Коментари