Криминално

В цялата област: Куп арестувани заради наркотици и шофиране в нетрезво състояние

Написано от ПЗИНФО

Петима притежаващи дрога са задържани от полицаите в областта през изминалото денонощие.

Пещера. Вчера служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера засекли 25-годишен мъж от разградското село Мортагоново. При направената проверка се оказало, че той държи в себе си контейнер със жълтеникава течност и устройство за пушене. След направен полеви наркотест се оказало, че съдържанието в контейнера реагира положително на наркотично вещество.

Септември. Криминалистите от РУ-Септември заловили 34-годишен жител на същия град и 24-годишен от село Семчиново. У първия органите на реда открили две пликчета с канабис, а у втория две топчета с неправилна форма, но със синтетичен канабиноид.

Велинград.Колегите им от Велинград спипали пред офис на куриерска фирма 21-годишен жител на курорта. Младият мъж носел в себе си електронна цигара, като след направена проба се оказало, че веществото в цигарата реагирало положително на канабис.

Пазарджик. Снощи на улица в Пазарджик автопатрул извършил проверка на 27-годишен чужд гражданин. Оказало се, че мъжът пренася полиетиленова опаковка със суха зелена листна маса, която се оказала марихуана. И петимата са задържани в арестите на полицейските управления за срок от 24 часа. По случаите са образувани бързи производства.

 

Трима водачи са в ареста, след като седнали зад волана под въздействието на алкохол или наркотици.

Лесичово. Снощи в полезрението на автопатрул от участъка в Лесичово попаднал 28-годишен от лесичовското село Памидово. Оказало се, че мъжът е зад волана на „Мерцедес“ с 2.58 промила концентрация на алкохол.

Пазарджик, Лозен. По време на рутинни проверки били спипани още 29-годишен от септемврийското село Лозен и 40-годишен от Пазарджик. И двамата шофирали автомобили под въздействието на дрога.

И по трите случая се водят бързи производства.

Коментари