България

В следващите дни – ветровито, но топло

През следващите дни ще остане ветровито, с умерен и силен южен вятър. Ще бъде доста топло за средата на януари, особено в Източна България и районите, разположени близо до северните склонове на планините, където минималните температури ще са около и над 10°, а дневните ще достигат 17°-18°.

Ще преобладава облачно време, с временни разкъсвания на облачността, съобщиха от НИМХ.

Ще има и валежи от дъжд, на повече места в Западна и Южна България. В четвъртък и петък се повишава вероятността в западните райони и Рило-Родопската област да са значителни по количество. През почивните дни от северозапад ще прониква студен въздух.

Ще бъде облачно и на повече места в цялата страна ще има валежи. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните; максималните ще са от 2°-3° в северозападните до 10°-12° в югоизточните райони. В Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Предбалкана и високите полета ще се образува снежна покривка.

В началото на новата седмица вятърът ще се ориентира от североизток. Облачността ще се задържи предимно значителна, ще има и превалявания, в северозападната половина от страната предимно от сняг, в югоизточната – от дъжд.

Коментари