Общество

В Световния ден на водата награждават победителите от ученическия конкурс „Водата – живот, емоция, стихия“

Пазарджик Утре ще бъдат връчени наградите на провелия се регионален ученически конкурс под надслов „Водата – живот, емоция, стихия“. Това ще стане на организирано от „Напоителни системи“ ЕАД, клон Тополница събитие, по повод Световния ден на водата 22 март.

 

Ученическият конкурс се проведе под патронажа на областния управител Стефан Мирев и със съдействието на Община Пазарджик, РУО, РИОСВ, ОД „Земеделие“, РЗИ и ВиК Пазарджик. Участващите ученици бяха разделени във възрастови групи от І-ви до ІV-ти клас, от V-ти до VІІ-ми клас и от VІІІ-ми до ХІІ-ти клас, а оценяваните проекти – в три категории: рисунка, клип/мултимедиен проект и колаж.

Събитието ще се проведе в голямата зала на Младежки дом Пазарджик от 16.00 часа. На него се очаква да присъстват изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева, областният управител Стефан Мирев, директорите на всички съдействащи институции за провеждане на празника на водата.  Ще участват ТФ „Албена“ и СК „Импулс“.

Световният ден на водата се отбелязва на 22 март, съгласно резолюция 47/193 на ООН от 22 февруари 1993 година. Целта е да привлече вниманието на обществеността към проблема за достъпа на хора до чиста питейна вода, към значимостта за опазване и съхранение на запасите от прясна вода и водните ресурси като цяло. Темата на Световния ден на водата за 2018 година е „Природата на водата“.

Коментари