Общество

В подкрепа на Славянка „Хебър Бус“ влиза в благотворителното състезание с 13-тонен автобус

Пазарджик Автобус над 13 тона ще теглят този следобед „Силните мъже” в  парк – остров „Свобода”. Атрактивното състезание, което започва точно в 15:00 часа се провежда за втора поредна година и е в подкрепа на Славянка – момичето, което преди три години, броени дни преди своя абитуриентски бал, пострада в автомобилна катастрофа.

 

Общественият превозвач „Хебър Бус” АД се включва в зрелищното, благотворително шоу, организирано от Българската федерация по силови спортове „Стронг мен”, с  един от най-големите си автобуси, тежащ 13 200 килограма. Всички най-добри силови атлети в страната ще премерят сили да теглят превозното средство на определената дистанция с голи ръце, а представител на областния център Пазарджик ще е Иван Мрянков, възпитаник на МГ „Константин Величков”.

За нас е чест и приемаме за свой дълг да подкрепим младото момиче, което до днес, три години след инцидента, продължава да се бори за това да се върне към нормалния си живот, каза изпълнителният директор на транспортната компания, предоставила автобуса, Михаил  Фолев. Смятам, че все повече популярност и подкрепа трябва да получават каузите, свързани с възстановяването и лечението на хора, пострадали в пътно-транспортни произшествия – категоричен е директорът на „Хебър Бус”.

По време на състезанието на Острова ще бъдат поставени кутии за дарения. Събраните средства ще бъдат предоставени на 21-годишното момиче, за нейното възстановяване.

Коментари