Общество

В повече влакове по Гергьовден ще се пътува със запазено място – билетите вече са в продажба

В продажба вече са билети за всички влакове през периода на почивните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден), съобщава „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД. Продажбата за повече влакове по основните направления ще  се извършва задължително закупуване на запазено място. Според информацията, с цел осигуряване на комфортно пътуване.

 

Обичайният срок за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, но националният железопътен превозвач има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. По този начин се дава възможност на клиентите да планират предварително своите пътувания, както и своевременно да закупят билет и резервация за седящо място за предпочитания от тях влак в срок от 15 дни преди самото пътуване, добавят от железниците.

Предварителната продажба на билети се провежда през периода 23 април-7 май във всички гари и железопътни бюра в страната.

Информация за изчерпаните места във влаковете ще се подава постоянно на място на билетните каси и по високоговорителната уредба в гарите, както и на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg). За определени влакове билетите могат да бъда закупени и онлайн.

Коментари