Спорт

В Пазарджик се проведе първият Коледен турнир по бадминтон за деца в риск

Написано от ПЗИНФО
Над 20 момичета и момчета от няколко Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в областта взеха участие в първия Коледен турнир по бадминтон за деца в риск в памет на Атанас Лазаров. Те премериха сили в залата на Спортното училище. Турнирът се организира от „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“, чийто председател Ренета Камберова от няколко години активно работи с тези деца. Състезанието бе финансирано от Община Пазарджик.
Идеята за турнира, който носи името „Атанас Лазаров“ е на доброволката, която тренира децата и младежите Анастасия Костадинова. „Това е човекът, който от самото създаване на клуба по бадминтон в Пазарджик е оказал пълно съдействие и е развил спорта максимално добре. Сега, години по-късно мога да кажа, че Пазарджик е един бадминтон град“, коментира Анастасия Костадинова.
Начинаещите бадминтонисти бяха наблюдавани от водещата състезателка на Пазарджик Гергана Павлова и нейния треньор Неделчо Кесов. В залата бе и синът на Атанас Лазаров – Георги, който също е тренирал бадминтон.
За всички деца имаше специално изработени фланелки с имената им, най-добрите получиха своите медали, а останалите – медали за участие.
С турнира по бадминтон приключва спортният календар на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ за тази година. Сдружението „Пазарджик спортува“ организира събития, състезания, проекти, кампании и семинари, с които популяризира различните спортове сред децата и подрастващите, а също така сред децата с ментални и двигателни затруднения, както и деца и младежи, лишени от родителски грижи.
КЛАСИРАНЕ
Девойки
1.Гергана Асенова (Пазарджик)
2.Весела Манева (Звъничево)
Момчета (10-12 години)
1.Валентин Баров (Пазарджик)
2.Златко Асенов (Пазарджик)
3.Яшар Баров (Пазарджик)
Младежи (14-16 години)
1.Мартин Сречков (Ракитово)
2.Исус Вълчев (Ракитово)
3.Велизар Цанков (Ракитово)
Младежи (17-18 години)
1.Стефан Тодоров (Ракитово)
2.Дамян Дончев (Ракитово)
3.Янчо Кочев (Пазарджик)
+21
Милен Торбев, Надя Фърцова и 5 други
2 споделяния
Харесване

Коментар
Споделяне

Коментари