Спорт

В Пазарджик се проведе Държавното първенство по модерен петобой за момичета и момчета под 13 и под 15 години

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

В първия ден се състезаваха малките, които имаха плуване 100м. и 800м. бягане. СК”Шампион” участва с 19 момчета и 13 момичета.В индивидуалното класиране Теодора Ракова се класира на 2 място, а Теодора Маринова на 3 място. Шампионска отборна титла и купа спечелиха момичетата в състав Теодора Маринова, Теодора Ракова, Рая Христоскова и Катрин Радивчева.

Момчетата в състав Георги Илиев, Томас Григоров, Кристиян Франгов и Стилян Христов се класираха на трето място отборно. В индивидуалното класиране най-предно класиране има Георги Илиев на 4 място, Томас Григоров на 8 място, Кристиян Франгов на 13 място, Стилян Христов на 16 място от 75 деца. Отлично се справиха в конкуренция с батковците и шампиончетата, родени 2010 и 2011 година.

Във втория ден с дистанции плуване 100 св.стил и бягане 1600 м. се състезаваха момичета и момчета под 15 годишни. С отлични резултати и лични времена в плуването 1.03мин.  и бягането 5.13мин. категоричен Държавен шампион стана Емил Грозданов, който е ученик на Спортното училище.В отборното класиране състезателите на „Шампион” окупираха 1 и 2 място на почетната стълбичка-Емил Грозданов,Георги Йорданов,Радослав Христов,Симеон Бобеков, Петър Маслев и Александър Тодоров и прибавиха още 2 купи в клубната колекция.В индивидуалното класиране Симеон Бобеков е 4, Георги Йорданов 6, Радослав Христов 9,Петър Маслев 12 от 59 участника.Треньорска грешка в подреждането на отборите при момичетата ги лиши от сребърните медали, където в индивидуалното класиране София Петрова е на 6, Теодора Ракова на 7, Виктория Пенева на 9, Теодора Маринова на 10 места от 42 състезателки.

Коментари