Общество

В Пазарджик проплака първото бебе на бежанци от Украйна

Написано от ПЗИНФО
Малика е първото украинско бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение.
Малкото момиченце е родено час след полунощ.
За нормалното раждане на 24-годишната Надежда Гайдаржи помага дежурният екип начело с акушер -гинеколог д-р Иван Китов и акушерките Лазарина Ранчева и Запринка Димитрова и неонатолог д-р Татяна Андреева.
Малика тежи 2700г. и е с дължина 47см. Тя е първото дете за бесарабската българка Надежда и нейния украински съпруг Иван. Двамата са избягали от Одеса, където живеят, на 11 март, след като близо до района им започват да падат бомби. След повече от два дни пътуване с кола, двамата пристигат в Пазарджик.
Надежда е консултирана от началника на АГО на МБАЛ-Пазарджик д-р Илиян Траянов след пристигането и в Пазарджик. Той проследява последните седмици от бременността й.
„Раждането протича нормално, без усложнения. Бебето и родилката са добре и съвсем скоро ще бъдат изписани от отделението. Максимално помогнахме на жената, защото беше стресирана. Сега се надяваме да е спокойна. На всяка родилка сме готови да помогнем, независимо откъде е“, заяви д-р Илиян Траянов.
Младата майка благодари на отделението за грижите, които полагат за нея и новороденото й момиченце. Надява се съвсем скоро войната да свърши и да могат да се приберат в Одеса. На това се надява и съпругът й Иван. Името на момиченцето не е избрано случайно . Малика е нашата принцеса, нашият малък ангел, който дойде в живота ни, за да ни донесе радост“, заявиха развълнуваните родители. Те пожелаха на малкото момиченце да е здраво, да се радва на живота и никога да не разбира какво е войната и колко болка носи.

Коментари