Общество

В Пазарджик млади хора показаха новото лице на науките

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик бе домакин на Конференцията за науки, част от събитията “Focus on success“. Форумът бе организиран от Съвета за младежка политика и община Пазарджик. Според председателя на младежката организация Александър Иванов, темата за науките става все по-популярна, най-вече, защото през последните години много млади хора се занимават с наука. Те го правят по различен и креативен начин.

Първи тази теза доказа младият учен Кудратлох Сахибудин представи научната си разработка „Орган-в-чип”, чиято цел е да се симулира функциите на човешките органи, а лекарят и предприемач д-р Ваньо Везиров разказа за 3D принтиране на медицински импланти и изработка на 3D анатомични и хирургични модели.

Колко важно е как се храним и как живеем сега, за бъдещите поколения, сподели доц. д-р Милена Георгиева, която работи в сферата на молекулярната биология, генетиката, епигенетика и съвременната биомедицина.
Най-младата участничка бе космическото момиче на България Татяна Иванова, която има амбициите да полети в космоса и само след няколко дни заминава за САЩ, за да учи космическо инженерство.

Конференцията за науки бе четвъртото събитие “Focus On Success”, с което Съветът за младежка политика изпълнява своята мисия да среща пазарджиклии с хора, превърнали се в добрите и успешни примери.

Коментари