Спорт

В Пазарджик започна първия турнир от веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour

Пазарджик е първи домакин на състезания от веригата за професионален тенис UTR Pro Tennis Tour в Централна и Източна Европа. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Състезанията започнаха по-рано днес. На старта на турнира успех на състезателите пожелаха кметът на Пазарджик Тодор Попов и вицепремиерът Екатерина Захариева.

Не може човек да не е горд от това, че ние в Пазарджик и СК „Фаворит” сме домакини на такива престижни турнири. Трябва да се отбележи, че ние сме първите домакини от веригата UTR за Централна и Източна Европа и ще домакинстваме на пет турнира – като започнем от днес и ще завършим в средата на юли. Това е реалното доказателство, че ние тук сме подготвени, защото никой не провежда турнири там, където те няма как да бъдат осъществени”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и благодари на Федерацията по тенис за предоставената възможност и на състезателите от „Фаворит” – за усилията им да сме домакини на такива големи състезания.

Ние следваме нашата последователна политика в това да надграждаме и да развиваме всички спортни дейности. Тук има традиции, клубът привлече около 200 деца и най-важното е че тези турнири ще дадат самочувствие и са поредна стъпка към целта ни Пазарджик да е най-спортният град в България. Това е нашата последователна политика. Всички наши действия са насочени към това освен трудова заетост в града ни, освен правилното развитие, което имаме, да имаме и самочувствие и да се гордеем с постиженията на хората от града ни, което пък ни дава увереност, че можем да се справим с всичко”, каза още кметът на Пазарджик и пожела на всички да се забавляват и турнирът да стане е един добър тенис празник.

Вицепремиерът Екатерина Захариева сподели, че е прекарала много часове на тенис кортовете и се радва да ги види така обновени. ”Радвам се и, че Пазарджик се връща на тенис картата на България, защото мисля, че нашата школа е една от най-добрите! Изключително важно е да инвестираме в спорта”, посочи Екатерина Захариева и припомни, че с помощта на правителството в Пазарджик е обновена голяма част от спортната инфраструктура. „Аз лично съм звъняла на министъра на спорта за залата в училище „Петър Берон”. Радвам се, че успяхме и ще продължим да инвестираме в спорта и в изграждането на зали там, където липсват по училищата. Пожелавам успех на всички участници днес”, каза още Екатерина Захариева.

За започналия днес турнир пристигнаха състезатели от Франция, Унгария, Испания, Румъния, Аржентина, Русия, Украйна и Молдова. България ще бъде представена от 4 тенисиста – родения в Пазарджик Александър Лазов (защитавал цветовете на България в няколко срещи за Davis Cup) и младите състезатели Симеон Терзиев (18), Антъни Генов (19) и Динко Динев (17).  

Директор на първия UTR турнир е Даниел Ангелов, а главен съдия – международния ни рефер Веселина Донева. 

В съответствие с действащите в момента в страната противоепидемични мерки, турнирът ще се проведе без публика, но всички срещи могат да бъдат наблюдавани на живо на сайта на UTR Pro Tennis Tour:  https://www.myutr.com/ptt

Коментари