Институции

В община Сърница снегът на места надхвърля 1 метър

Написано от Вера Велева

Сърница

След 12 часа борба с тежката зимна обстановка пътят за с. Побит камък , с. Медени поляни и Горелска махала е отворен за движение, съобщи кметът на Сърница Неби Бозов. Отворен е и републикански път 843 за Велинград – Сърница – Доспат. Екипи на ЕВН работят по отстраняването на множеството аварии по ел. трасетата. Осигурен е ток на центъра в гр. Сърница с агрегат на община Сърница. От ЕВН в момента монтират техни 4 агрегата в различни точки на Сърница. От Теленор също са монтирали агрегат и в гр. Сърница има връзка с мобилните телефони.

Най-тежко към момента е положението в с. Медени поляни, където на места снежната покривка надхвърля 1 м. и постоянно падат дървета по пътя. С екипите на община Сърница посрещнахме утрото в с. Медени поляни. "Благодаря на служителите на общинска администрация, които вече 28 часа работят без прекъсване с 3-те снегорина, които имаме. Благодаря и на ръковоството и служителите на ДГС Селище, за огромната помощ, която ни указват, на служителите на МВР, Пътно управление и ЕВН. Заедно успяхме да се справим с тежката зимна обстановка, без да обевяваме бедствено положение . Продължаваме да почистваме улиците и общинските пътища. Призововам за търпение и разбиране", допълни още Неби Бозов.

Той призовава съгражданите си при непочистени улици да подават сигнали на дежурния денонощен тел. 0885202439. също така има апел, към онези, които получават ток да са по- пестеливи, да използват само за най-необходимите уреди, за да не се предизвика авария в някой агрегат. 

Коментари