Институции

В момента: Всеки четвърти с Ковид от областта е в болница

Написано от ПЗИНФО

От днес област Пазарджик е в червената зона на COVD-19, заболеваемостта към 27.08.2021 г. е 270.6 на 100 000 население.

Увеличава се броят на положителните проби, всички ръководители на лечебни заведения отчетоха рязък скок на хоспитализираните пациенти с коронавирус в областта, натискът върху болниците нараства, каза областният управител на Пазарджик Иван Васев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVD-19 и съобщи взетите решения на Щаба във връзка с разрастване на епидемията в област Пазарджик:
– Увеличаване броя на леглата за лечение на COVD-19 с до 15 % от общия брой легла, съобразно възможностите на всяко лечебно заведение.
– Засилване контрола по спазване на противоепидемичните мерки. Експертите от РЗИ, ОДБХ и ОДМВР Пазарджик ще продължат съвместните проверки и през почивните дни на територията на цялата област. Мерките включват: носене на маски на открито, там където има струпване на хора, носене на маски от персонала на хотели и заведения за хранене, носене на маски в закрити обществени помещения и в градския и междуградския транспорт и спазване на дистанция.
– Всички кметове на общини в областта да прецизират и по възможност да отложат провеждането на събори и масови мероприятия със събиране на много хора на едно място.
– Съгласувано с РЗИ, кметовете на общини да засилят ваксинационната кампания по места. Чрез кметовете на кметства да информират жителите на малките населени места за възможността мобилни имунизационни екипи на РЗИ да ги посетят на място.
Заразени през последното денонощие – 100
– Общ брой активни COVID пациенти в област Пазарджик – 685
– Брой на лица с коронавирус на домашно лечение – 529
– Хоспитализирани пациенти с коронавирус в момента по лечебни заведения – 156 /23% от активните случаи/
– Брой на пациентите на интензивно лечение – 27
– Общ брой на определените легла за лечение на COVID-19 – 169
– Медицински персонал общо заболели – 295
– Медицински персонал оздравели – 286
– Медицински лица активни към момента – 9
– Брой на лицата поставени под карантина за областта – 1 130
– Починали от началото на пандемията до момента – 906
– Общи брой ваксинирани – 60 795 (от които 30 487 със завършена имунизация) сред новооткритите от вчера 100 – имунизирани – 5

Коментари