Култура Любопитно

В Младежкия дом откриват детска изложба

Пазарджик

За шеста поредна година в Младежки дом Пазарджик съвместно с рицарите и дамите от Командерия „Св. Св. Константин и Елена“ гр. Пазарджик, част от ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим, Велик Приорат  България, организират конкурс на тема  „Рицарят в мен“.

Тази година участниците в конкурса са над 150 деца. От тях ще бъдат отличени творби на 15 деца от седем училища. Педагозите, които са работили с децата, допуснати до изложбата са Наталия Йорданова (СОУ „Георги Брегов“), Илиян Ненов (ОУ „Христо Ботев), Таня Каменска (ОУ „Иван Батаклиев), Георги Руков (ОУ „Климент Охридски“) и частна школа „Хамелеон“, Петя Дарджикова (СОУ „Георги Бенковски“), Спаска Лукайчева и Златка Николова (ОУ „Кирил и Методий“).

На 9 март от 14:00 ч. ще бъде открита изложба, на която ще бъдат обявени  творбите селектирани за  Голямата национална изложба в зала „Средец“ на Министерството на културата. Надяваме се, че и тази година, тъй както миналата от Пазарджик да има печеливши. Националната изложба дава шанс за спечелване на стипендии, които да помогнат на талантливите деца за тяхното творческо развитие.

Коментари