Култура

В „Люлките на художниците“ вече се люлее и Далѝ

Пазарджик Салвадор Дали от днес се люлее в парк-остров „Свобода“ в Пазарджик. Всъщност, за радост на всеки, бил някога дете, над земята в парка се „носи“ продължението на скулптурния проект „Люлките на художниците“, „Люлката на Дали“.

 

Много гости се събраха и на официалното й откриване. Разбира се, в парка бяха кметът на fбщината Тодор Попов и авторите на проекта, Марин и Светозара Кузеви. Преди дни Марин Кузев сподели, че концепцията е образователна, както и на първата люлка – „Люлката на Ван Гог“.

Ще бъдем щастливи ако дори едно дете, след като се е полюляло в парка, потърси информация кой е Салвадор Дали, каза Кузев. Творческото семейство споделя удовлетворението си от това, че целият процес в проекта  се случва пред погледа на хората, още повече, че това им е дало възможността да видят как първата люлка по проекта дори за секунда не остава без внимание. Друг проект с образователна насоченост на Марин и Светозара Кузеви в парка е „Приказна разходка“, добил широка популярност и извън Пазарджик.

Коментари