Институции Общество

В „Коловаг“ е имало масово тестване. От 400 проби, 12 са положителни за COVID-19

Написано от ПЗИНФО

Увеличението на регистрираните положителни случаи на заразявания в страната с Ковид-19 в последните дни даде повод на ръководството на „Коловаг“АД/Вагоноремонтен завод/ по своя инициатива да направи в четвъртък и петък, (25 и 26 юни) масово тестване на работниците за вируса. От тестваните 400 работници само 12 човека са дали положителни проби, съобщиха от предприятието. Всички те са изолирани и са в добро състояние, без симптоми на заболяването.
Ръководството оказа пълно съдействие на служителитe на РЗИ-Пазарджик за данните за лицата с положителни проби и техните контакти на работните места.

Още преди началото на извънредното положение бяха взети строги предпазни мерки, които продължават и сега: четири пъти дневно се дезинфекцират всички работни помещения и общи площи, входно-изходни портали; измерва се температурата на всеки влизащ и се следи за носене на предпазни маски. Монтирани са устройства за дезинфекция на ръцете на централния вход на завода, във всички сгради, съблекални и тоалетни. В завода продължава да действа заповед на Изпълнителния директор за задължително носене на предпазни маски и се следи за спазване на хигиениите мерки и за дистанция.

След установените положителни тестове на територията на завода се извършва дезинфекция и предприятието няма да работи в неделя и понеделник. От вторник работният процес продължава в нормален ритъм.
Работещите, дали положителни проби, са основно от един цех. Всички те са поставени под карантина заедно с контактните им лица.

Ръководството на „Коловаг“ АД оказва пълно съдействие на здравните власти и продължава да следи за спадане на противоепидемичните мерки на територия на завода.

„Коловаг“ АД

Коментари