Спорт

В Градините на света ще има кът и на Кралство Мароко

Написано от ПЗИНФО

Кметът на Пазарджик представи Градините на света пред посланика на Кралство Мароко Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи

Кметът на Пазарджик Тодор Попов представи проекта „Градините на света” пред Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България, и получи уверението, че Кралство Мароко не само ще се включи със свой кът в Градините, но и ще презентира проекта на Община Пазарджик пред други посланици.

Щастлив съм, че мога да споделя с Вас тази наша идея и да поканя официално Мароко да има свой кът в Градините на света. Ангажимент на Община Пазарджик е да се грижи за растенията, а всяка година на празника на съответната държава ще правим представяне на държавата с нейната история, традиции, култура и храна. С тези Градини на света посланието, което искаме да отправим, е послание за мир”, заяви Тодор Попов.

Посланик Закия Ел Мидауи подчерта, че Мароко има много богата растителност, в това число и изключително ценни видове, а за Градините на света ще бъдат подбрани най-подходящите растения. „Всяка държава сама ще прецени как да бъде аранжиран нейния кът.“, увери я Тодор Попов. Той с радост прие готовността на посланик Закия Ел Мидауи тази година в навечерието на Празника на Пазарджик да бъде направено представяне на Мароко с историята, традициите и културата на страната.

* Проектът има за цел да отправи ясно политическо послание, надскачайки различията между отделните страни и подавайки ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език. Не на последно място – в тези трудни времена красотата на „Градината” ще осигури кът за хармония, смирение и наслада на всеки неин гост, ще вдъхновява, образова и предлага несравнимо пътешествие без граници!

Официалното откриване на „Градината на света“ ще бъде през есента на 2023 г.

Коментари