Общество

В Градината на света ще гори Вечният пламък на мира

Написано от ПЗИНФО

На 23 септември Карл Люис и легендарният български футболист Христо Стоичков, който е посланик на Пробега на мира за Европа, заедно ще открият един красив кът, предназначен и за идните поколения: „Градината на света“.

Идеята е градината да носи посланието за мир, и не случайно двамата ще запалят там „Вечен пламък на мира“, съобщиха от Пробега на мира.

Този паметник е дарен от организацията Пробег на мира и двамата шампиони като знак на добра воля и международно сътрудничество. Пламъкът ще гори ярко всеки ден, през всички сезони и във вечността.

Смисълът на този пламък е да ни вдъхновява да поддържаме хармония и мир в нашите мисли и дела. „Вечният пламък на мира“ е истинско инженерно чудо – постаментът е оборудван с най-съвременни технологии, които му позволяват да остане запален дори при най-лошо време.

„Вечният пламък на мира“ е разположен между две специално обособени цветни градини, посветени съответно на Карл Люис и на Христо Стоичков – спортни легенди, посланици на Пробега на мира и поддръжници на каузата за приятелство, мир и хармония.

Карл Люис, пристига в страната ни по покана на Община Пазарджик, организацията „Пробег на мира“, асоциация „Докосни дъгата“ и сдружение „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“.

Носителят на девет златни олимпийски медала Карл Люис, обявен за „Спортист на века“ от Международния олимпийски комитет, подкрепя Пробега на мира още от самото му начало през 1987 година.

Като приятел на основателя на Пробега на мира Шри Чинмой, той отделя време и полага усилия за каузата, като става посланик на Пробега.

Години по-късно Карл Люис е първият носител на наградата „Почетен факлоносец на мира“, целяща да насърчава хората, които влагат безкористно талантите и енергията си в служба на каузата на мира и в други прояви на силен дух, състрадание и доброта, които помагат за превръщането на нашия свят в единен дом на мир и хармония. Той е истински шампион и вдъхновение за всички, които се стремят да надминат себе си. От организацията „Пробег на мира“ споделят, че за тях е истинска чест и радост Карл Люис да е част от световното семейство на “Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run”.

Коментари