Криминално

Въоръжен грабеж, хулиганска проява и кражба от параклис в криминалната хроника

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик. направил неуспешен опит за грабеж е задържан от служители на РУ-Пазарджик. Снощи около 23.00 часа в денонощен магазин в областния град влязъл непознат. Той извадил кухненски нож и заплашил продавачката, като поискал от нея да му даде сумата налична в касата, която към момента била около 3000 лева. За радост в този момент наблизо преминал гражданин, който видял случващото се в търговския обект и бързо уведомил намиращ се наблизо автопатрул на РУ-Пазарджик. Полицаите реагирали светкавично, пристигнали на мястото и задържали мъжа. Оказало се, че това е 50-годишен жител на областния град. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на полицейското управление в областния град. По случая се води бързо производство.

Велинград,Пазарджик. Двама извършители на кражби са установени и задържани от полицаите във Велинград и Пазарджик. Тази нощ от казино намиращо се в курорта била извършена кражба. От чантата на намиращата се вътре 28-годишна велинградчанка липсвали около 1100 лева. На мястото пристигнали служители на местното полицейско управление, които предприели разследване. Не след дълго станало ясно, че автор на посегателството е 43-годишен от същия град. Той е задържан, а спрямо него се води досъдебно производство.

Вчера неизвестен проникнал в параклис „Свети Анастасий“, който се намира в пазарджишкото село Мало Конаре. Била извършена кражба на икони и църковна литература. С работата по случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. При извършените действия „по горещи следи“ органите на реда разбрали, че апашът е 56-годишен малоконарец. По случая е образувано досъдебно производство.

Белово. Беловец е задържан в ареста заради извършена от него груба хулиганска проява и демонстративно неподчинение на полицейски служители. Вчера следобед в РУ-Септември се получил сигнал от служител на пропуска в общинската администрация в Белово. Той информирал органите на реда, че млад мъж се е сбил с група лица в центъра на града, след което опитал да влезе в сградата на общината. Виждайки неговото агресивно и видимо нетрезво състояние служителят не го допуснал вътре. Тогава афектираният мъж се качил в „БМВ“-то си и започнал да прави рискови маневри и дрифтове по улиците в центъра на Белово. На мястото пристигнал автопатрул от местния полицейски участък. Униформените подали сигнал на рисковия шофьор да спре, но той не се подчинил. Вместо това ускорил автомобила и продължил с демонстративното въртене на гуми по улиците на градчето. Малко по-късно бил засечен пред дома му, като по време на задържането оказал и съпротива на двамата полицаи. Той е приведен в ареста на РУ-Септември, а спрямо него е образувано досъдебно производство за хулиганство.

 

Коментари