Криминално

Възрастни мъже в ареста за отглеждане на марихуана

Пещера, Септември

Трима са задържани при масирани полицейски акции за отглеждане и притежание на марихуана, оръжие и боеприпаси, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Това е станало при масирани полицейски акции на служителите от полицейските управления в Пещера и Септември.

 

В края на миналата седмица екипи от РУ-Пещера извършили претърсване в къщата на 61-годишния К.М. от пещерското село Радилово. В двора те се натъкнали на няколко растения марихуана с височина между 1.3 и 3 метра, с общо тегло на изкоренената маса около 15 килограма. В къщата били открити още близо 90 грама суха листна маса, който при направения полеви наркотест също реагирала положително на канабис. Освен това К.М. съхранявал в една от стаите едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 7 патрона за нея без да има разрешение за това.

Същият ден колегите им от РУ-Септември провели полицейска акция на територията на село Голямо Белово. В местността „Пандово дере“ 68-годишният Х.М. от същото село бил засечен да полива нива с канабис. От там са иззети 53 растения с височина между 1.5 и 2.5 метра и общо тегло близо 55 килограма. Полицаите извършили претърсване и в къща, обитавана от 42-годишната К.П. от Пазарджик. Вътре била открита едноцевна ловна пушка 12-ти калибър и 11 боеприпаса за нея.

Цялата дрога, огнестрелно оръжие и боеприпаси са иззети. Срещу двамата мъже и жената са образувани бързи полицейски производства.  

Сн. архив

Коментари