Институции

Във Ватикана кметът на Пазарджик се срещна с посланиците на няколко държави

Написано от ПЗИНФО
По време на посещението си във Ватикана кметът Тодор Попов е осъществил редица срещи в посолства на държави, които нямат представителства в България. От публикация в официалната страница на градоначалника във Фейсбук става ясно, че Попов е разговарял с Нейно Превъзходителство Киара Поро – Посланик на Австралия във Ватикана. С нея е обсъден проектът „Градина на света“ в Пазарджик, както и бъдещите възможности за развиване на двустранни отношения между неправителствени организации от двете държави, обмяната на опит в защитата правата на децата и младежите и тяхната активна обществена ангажираност.
Посланикът на Малайзия във Ватикана Негово Превъзходителство Уестморленд Анак Едуард Палон е споделил, че проектът „Градината на света“ е голямо предизвикателство. Той е уверил, че ще направи всичко по силите си, за да може родината му да се включи със свой кът. Н.Пр. Уестморленд Анак Едуард Палон е изтъкнал, че „Градината на света“ може да повлияе благоприятно в отношенията в сферата на туризма между България и Малайзия.
Във Ватикана Тодор Попов е провел среща със заместник-ръководителя на дипломатическата мисия на посолството на Ангола при Светия престол Анабела Лопез Перез. Тя е останала възхитена от мащаба и идеята на проекта „Градината на света”, както и от факта, че носи посланието за мир в това трудно време.
„Анабела Лопез Перез сподели желанието си Ангола да има свой представител на откриването на „Градината на света“ догодина и обеща да запознае ресорните ведомства на своята страна, които ще поемат координацията на включването им в проекта“, се казва в съобщението.

Коментари