Институции Любопитно Общество

Впечатляваща реакция на полицаи и пожарникари от Пазарджик, получиха благодарност

Написано от ПЗИНФО

В ОДМВР-Пазарджик и РДПБЗН-Пазарджик е получено писмо с благодарност към пожарникари и полицаи, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Писмото е изпратено от инж. Пламен Филипов от София, който споделя, че на 10 март той е бил сполетян от инцидент в района на 67-ми километър от АМ „Тракия”.

Управляваният от него лек автомобил се самозапалил по време на движение и това го принудило по най-бързия начин да намери място за спиране. Въпреки опитите му да загаси пожара огънят обхванал целия автомобил и той подал сигнал на телефон-112.

Минути по-късно на мястото се отзовали аварийно-спасителен екип на 2-ра дежурна смяна от РСПБЗН-Пазарджик в състав от огнеборците Константин Тошков, Цветан Гълъбов, Димитър Пенчев и Камен Будинов. Пристигнали и полицаите Иван Илчовски и Костадин Русев от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик, които обслужват участъка от АМ „Тракия” преминаващ през региона.

Водачът на горящия автомобил бил впечатлен от бързината и професионалната работа на двата екипа от полицаи и пожарникари. Въпреки, че возилото изгоряло напълно служителите не допуснали разрастване на пожара към близката горска растителност и предизвикване на друг пътен инцидент с преминаващи автомобили. На място пътните полицаи успокоили водача и го посъветвали какво да предприеме оттук нататък.

„Действията на двата екипа показват поне пред мен, че освен критики за част от органите на полицията провокирани и изнасяни не рядко в медиите, има и такава част, която стриктно изпълнява своите служебни и професионални задължения. Точно такива са и тези два екипа от сектор „Пътна полиция” и РСПБЗН-Пазарджик. Мисля, че всеки един ръководител трябва да се гордее с такива служители в подчинените му структури и да ги сочи за пример”- така завършва своето писмо инж.Филипов.

Коментари