Спорт

Волейболни легенди влизат в звездното жури за избор на най-добрите в спорта за 2022 г. в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Броени часове остават до гласуването за “Спортист на годината 2022″. И тази година, както е по традиция, звездно жури ще определи призьорите в поредното издание на анкетата. Български спортисти, които са ни носили толкова радост и гордост през годините със своите успехи, ще гласуват в допитването.
Ето и кои са звездните представители в церемонията по гласуване за “Спортист на годината на 2022″:

– Симона Дянкова (Олимпийска шампионка по художествена гимнастика, световна и европейска шампионка. Капитан на българския ансамбъл на Олимпийските игри в Токио, спечелил 4 пъти приза Отбор №1 на годината в България).
– Елица Янкова (Олимпийска бронзова медалистка от Токио 2021 по борба. Световна и европейска медалистка, световна шампионка за девойки. Наричат я Смелото сърце в борбата).
– Ренета Камберова (Олимпийска бронзова медалистка от Рио де Жанейро 2016 г. Абсолютна световна и европейска шампионка по с ансамбъла по художествена гимнастика. 3 пъти победител в анкетата Спортист на България в категория „Отбор на годината“, 3 пъти победител в конкурса „Жена на годината“ в категория Спорт).
– Милица Мирчева (Първата и единствена българска атлетка, участвала на маратон на Олимпийски игри – в Рио де Жанейро през 2016 година. Притежава националните рекорди на 10 000 метра и в полумаратона. Национална шампионка на 5000 метра, 1500 метра, 10 000 метра и 3000 метра стипълчейз. Бе включена в класацията „30 под 30“ на престижното издание Forbes за млади и успели българи, променящи средата за живеене в България.)
– Любомир Ганев (Легендарен волейболист, многократен шампион с ЦСКА, прави блестяща кариера в Италия. Дългогодишен национал на България, бронзов медалист от Световно първенство. Сега президент на федерацията по волейбол.)
– Николай Иванов (Легендарен волейболист, дългогодишен капитан на националния отбор, многократен шампион и носител на купата на България с ЦСКА, прави блестяща кариера в Италия, Турция, Русия и Полша. Участник на олимпийски игри, три световни и седем европейски първенства. В момента координатор на всички национални отбори на България).

Както винаги до момента, освен „Спортист №1“, ще бъдат определени още „Треньор №1“ – тук ще бъде спазена традицията той да бъде този специалист, чийто състезател спечели приза за „Спортист №1 на годината“. Ще бъде награден и „Отбор на годината“, както и „Спортист №1 на публиката“. Номинациите за този приз ще бъдат обявени допълнително, а онлайн гласуването ще бъде достъпно за всички желаещи да дадат своя вот.
В церемонията „Спортист на годината 2022“ традиционно ще бъдат наградени млади спортисти за високите им спортни постижения. Събитието ще се проведе на 19 януари (четвъртък) от 19:00 часа в ДКТ „Константин Величков“.

Коментари