Институции

Водят се преговори за нова банка в Ракитово, общината остава без банков клон

Написано от ПЗИНФО
Кметът на община Ракитово Костадин Холянов има среща в сряда с директора на друга банка за откриването на клон в града, съобщиха от община ракитово.
До извънредната ситуация да се търси нова банка се стигна, след като, считано от 20 януари т.г. Банка ДСК закрива офиса си в Ракитово. На 15 януари 2021 г. финансовата институция изпрати и официално писмо в отговор на молбата на кмета Костадин Холянов да не се стига до крайната мярка и ако може да се запази офиса, за да обслужва граждани и фирми. От Банка ДСК обаче обясниха решението си от една страна, че има тенденция на незадоволителни резултати от местния офис, и от друга страна, че банката предоставя възможност за алтернативно електронно банкиране. Банките са частни акционерни дружества и те сами определят политиките си на управление и общинското ръководство няма как да повлияе на едно частно дружество. Въпросната банка вече закри офисите си в Сърница, Батак, Кричим, Перущица, Съединение и други общини, така че община Ракитово е поредната засегната от тази реорганизация на мрежата от клонове и офиси в страната.
Кметът на община Ракитово Костадин Холянов мисли със загриженост за жителите на Ракитово, Костандово и Дорково да не останат без банково обслужване и именно в тази посока търси възможности да покани някоя друга банка да отвори офис в града.

Коментари