Институции

Властта в Пазарджик бе предадена

Снимка: Областна администрация
Написано от ПЗИНФО

Най-дълго управлявалият община Пазарджик кмет Тодор Попов лично връчки символите на местната власт на новоизбрания градоначалник Петър Куленски.

След 16 години начело на най-голямата община, Попов остава като общински съветник, както по-рано бе дал заявка да направи.

Новоизбраните кметове на Пазарджик, населените места и 41 общински съветници положиха клетва в присъствието на облсатния управител Валентина Кайтазова, духовници и гости.

В момента тече процедура по избор на общински съветници. Кандидатурите са две – на Найден Шопов от ГЕРБ и Таня Колчакова от ПП-ДБ.

Тодор Попов бе номиниран за председателския пост, но си направи отвод.

По-рано екскметът обяви:

Аз и моят екип сме хора с опит, експертиза и визия. Затова в годините никога не сме се оправдавали с липса на финанси, с липса на съдействие от държавата, а напротив – намирали сме начини всички системи да функционират! В тази връзка е важно да отговоря на няколко неистини:

Не съм принуждавал нито един служител от Община Пазарджик да напуска своята позиция, а напротив – апелирах за приемственост.
– От сградата на Общината не са изнасяни никакви документи, единствено мои лични вещи и лични награди от 16-годишно управление.
– Не е говорено с инвеститори и фирми да саботират дейността на новото ръководство, а напротив – насреща съм да помагам с моята експертиза и тази на моя екип за развитието на общината.
– Нашата обща цел трябва да бъде една – развитието на Пазарджик!

Коментари