България Криминално

Влак дерайлира край Дупница, 8 вагона са се преобърнали

Осем вагона от товарна композиция дерайлираха тази нощ на влизане в гара Дупница, няма пострадали, нанесени са значителни щети на инфраструктурата – релсов път, контактна мрежа и вагони.

Инцидентът станал към полунощ при навлизане на товарната композиция, превозваща цимент във вагони и цистерни, от основния в четвърти коловоз на гара Дупница. Там има плавен ляв завой.

Дерайлирали са вагоните след локомотива, първите 4 от тях са цистерни, които са се преобърнали. Едната от тях е с колелата нагоре.

Останалите четири вагона се блъскат в дерайлиралите цистерни, един от тях е извън релсите. От останалите са наклонени, разпилян е товарът от торби цимент.

Разкъсани са траверсите и релсите на коловоза, има откъснати междуосия на вагоните, съборен е и стълб на контактната мрежа. Районът на катастрофата е като след бомбардировка.

Първата цистерна се е опряла върху друг влак, намиращ се на 5-ти коловоз. Локомотивът на товарната композиция не е дерайлирал.

На място има струпана техника на възстановителна секция на НКЖИ.

Според служителите на НКЖИ, движението на влаковете не е спирано, тъй като основните коловози – от първи до трети не са засегнати. Предстои обемна работа по отстраняването на катастрофиралите вагони и възстановяването на релсовия път.

Причината за катастрофата ще установяват компетентните органи, като тя или поради навлизане с висока скорост в гарата, или дефект на релсовия път.

Пробите за алкохол на машинистите са отрицателни./vesti.bg/

сн. интернет

Коментари