Спорт

ВК „Хебър“ започна подготовката си за новия сезон

Пазарджик За втора поредна година мъжкият волейболен клуб „Хебър” Пазарджик проведе първата си открита тренировка за новия състезателен сезон на Успение Богородично. През тази година тимът ще играе в първенството от Суперлигата.

 

С изключение на двамата новопривлечени чужденци, в СЗ „Васил Левски”  се събра целият отбор. Преди тренировката, наставникът Атанас Петров коментира, че целта през тази първа година в Суперлигата е максимално добро представяне, а защо не и медали, а по-дългосрочната цел е отборът да се изкачи до върха в българския волейбол. Пред медии той представи новата селекция на тима. На първо място е изграждането и сработването на отбора – много клубове правят добра селекция, но не винаги от нея ще се получава добър отбор, коментира Петров. Новопривлечени в отбора са диагоналът Минчо Минчев, разпределителите Неманя Стефанович (Цървена звезда) и Пламен Христов, централните блокировачи, Мартин Палийски и Венцислав Трифонов, либерото  Ивайло Лалов, македонският национал Александар Ляфтов и Мартин Симеонов. За доброто представяне на волейболният отбор на Пазарджик ще работи и помощник треньорът Николай Димитров – кадър на Пазарджик, с богата състезателна и треньорска кариера. Основната му задача е физическата подготовка на волейболистите. „Започнал съм пътя си като състезател оттук. Знам целите на отбора, а винаги съм бил максималист, затова мисля, че са постижими”, каза Димитров. Постижимите цели споделят и новите попълнения. Харесват професионализма тук, много добрите условия за реализация и не на последно място – невероятната публика в Пазарджик.

След десетдневна обща физическа подготовка в Пазарджик, тимът заминава на подготвителен лагер в Тетевен. След завръщането, до началото на шампионата през октомври, целта е да се изиграят максимален брой контролни срещи.

Коментари