Спорт

ВК „Хебър“ е новият член на Суперлигата

Пазарджик Настроение, много емоции, още повече скандирания и тромби, мажоретки, награди и всичко това гарнирано с еуфорията на победата и шампанско белязаха днешния финален плейоф, който отведе представителния мъжки волейболен „Хебър“ в Суперлигата.

 

Hebur_Dorostol_finalПазарджишкият тим игра третия си финален плейофен мач с „Доростол“ Силистра. Дотук двата отбора си размениха по една победа. За днешната среща зала „Васил Левски“ се напълни. Hebur_Dorostol_zalaГостите грабнаха първия гейм с две точки преднина. Следващите три пазарджиклии спечелиха доста по-убедително – с 25:18; 25:19 и 25:17. През втората част на последния гейм емоциите в залата вряха и кипяха, а след победната точка взеха връх. Официално бяха наградени и 4 отбора в челото. Двете трети места останаха за „Виктория волей“ Пловдив и „Дея спорт“ Бургас.  Hebur_PopovМедалите и купата си „Доростол“ получиха от човека, чието име знаят и най-малките любители на волейбола – Любо Ганев. Кметът на Пазарджик Тодор Попов връчи медалите и купата на новия член на Суперлигата, „Хебър“ и пръв имаше щастието да ги поздрави. За Любо Ганев тръгването от залата се оказа трудно – не за друго, просто желаещите да се снимат за спомен с него бяха много, а той не отказа на нито един.Hebur_Syper_obshta

Загубилият днешната среща „Доростол“ има още една възможност да се бори за Суперлигата  – мач с „Арда“ Кърджали на неутрален терен.

Коментари