България

Вижте какво ще е времето до четвъртък

Написано от ПЗИНФО

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. До сутринта в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В събота с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. Валежите ще продължат, ще са значителни по количество. Температурите ще се понижават и към 14 ч. ще са от 1°-2° в северозападните до 14°-15° в крайните източни райони. След обяд и вятърът ще се усилва. Със застудяването до края на деня в почти цяла Западна и Централна България, както и в североизточните райони ще вали сняг. Ще се образува снежна покривка, ще има условия за преспи и навявания.

През нощта срещу неделя вятърът ще се усили още, ще е силен, в Североизточна България бурен от север-северозапад. Валежите ще продължат, и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг. В неделя ще остане много ветровито. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, а по-късно и облачността ще се разкъсва. Студено време с отрицателни минимални температури и максимални около нулата.

В понеделник вятърът ще отслабне. Ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще се понижат още, на места в котловините ще са до минус 7° – минус 8°, а дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

Във вторник със слаб, в източните райони умерен юг-югозападен вятър ще се затопли. Облачността ще се увеличи, ще започнат валежи от дъжд и сняг, ще има условия за поледици.

В сряда ще се задържи облачно, с валежи, вече в по-голямата част от страната ще са от сняг, в Горнотракийската низина, по Черноморието и крайните южни райони – от дъжд. Температурите ще са с малък дневен ход, от 1°-2° на места в Западна България до 10°-12° в Югоизточна. По-късно през деня от северозапад ще прониква студен въздух. През нощта срещу четвъртък в цялата страна дъждът ще премине в сняг.

В четвъртък ще е сравнително студено, предимно облачно, със слаби превалявания от сняг.

Коментари