Избори

Величков кани Попов на дебат

Пазарджик

Кандидатът на ПП АБВ за кмет на Пазарджик Трендафил Величков покани на дебат за бъдещето на общината досегашния й управленец Тодор Попов, който реши да се кандидатира и за трети управленски мандат. В ефира на регионалната телевизия „Телекабел“ Величков изрази съмнение и разочарование от липсата на желание и смелост у досегашния градоначалник да се изправи лице в лице срещу опонентите си за кметския пост, вероятно заради  наслояваните дълги години проблеми и неуредици в управлението на Пазарджик.

„Аз твърдя, че това управление на община Пазарджик, което беше досега, няма визия как да продължи напред. Смятам, че то е изчерпано“, посочи Величков.  Кандидатът на АБВ дори предложи на Попов сам да избере времето и мястото за дискусия, която да избистри проблемите на общината и евентуално да формира техни решения. „Държа хората на Пазарджик да направят своя информиран избор. Ние сме, може би, единственият град, където кампанията ще мине, а няма да има дебат между кандидатите“, каза още Трендафил Величков. По димите му подобна дискусия ще даде и възможност на пазарджиклии да сравнят претендентите за кметския пост, за да изберат мотивирано най-добрия. „Затова казвам, понеже имаме различни визии, хората трябва да ги видят. Така, че нека да бъде така добър – и господин Попов, и всеки друг, който се чувства достатъчно компетентен, да седнем наистина да говорим за политики“.

Величков бе категоричен, че позицията му на областен управител му е дала възможност да види проблемите на Пазарджик в неприятна за сетивата дълбочина. „И това, което видях, не ми хареса. Видях, че Пазарджик може повече, Пазарджик заслужава повече и хората на Пазарджик заслужават повече. Не ми хареса това, че от града всеки ден си тръгват млади, интелигентни, талантливи българи, които след това трудно можем да върнем. Не ми хареса това, че няма с какво да задържим младите хора и няма какво да им предложим. Не ми хареса това, че под пудрата на нашия град – във вид на теменужки и райграс – се виждат дълбоки и грозни язви, които поставят Пазарджик –  моето родно място, в незавидно положение“, посочи той.

Величков добави, че Пазарджик е докаран дотам жителите му да живеят в нищета и липса на перспектива и именно това е един от личните му аргументи да се кандидатира за кмет – необходимостта от категорична промяна, която трябва да започне със съживяване на икономиката в региона.  „Големият проблем на Пазарджик е липсата на стабилна работа, липсата на доходи и липсата на перспектива. Аз твърдя, че на Пазарджик му трябва голям инвеститор. Твърдя, че за тази една година като областен управител, благодарение на българската държава и Министерството на икономиката, направихме всичко възможно и сме на последната крачка, която трябва да извървим, заедно с общината – да направим индустриална зона Родопи – Пазарджик“. Величков обясни, че стимулирането на бизнеса и инвестициите в региона ще помогнат за изпълнението на друг основен приоритет, заложен в неговата управленска програма – грижата за младите хора. Така, че те да получат възможност да живеят спокойно в своя роден град, да работят, да получават достойно възнаграждение за труда си и да създават семейства и да отглеждат децата си.

„Моят приоритет за Пазарджик се състои в три думи – икономика, икономика и пак икономика. Не можеш да правиш каквото и да било, без да имаш работеща икономика. Началото трябва да бъде положено с преразглеждане на данъчната политика на общината и решаване на въпроса с инвестирането в селата – поне 20% от инвестициите. В момента модернизацията и новото време просто преминават покрай нас. Вярвам, че има дух в Пазарджик, вярвам, че тук има хора, които мислят с главата си и вярвам, че те този път ще направят правилния избор “, каза в заключение Трендафил Величков.

Коментари