Институции Общество

Велинград: 70 години град, 10 години СПА столица на Балканите

ВелинградНа 1 и 2 септември Велинград ще отбележи важни годишнини. Двата дни са посветени изцяло на 70 години от създаването на Велинград и 10 години от получаването на приза „Спа столица на Балканите” от IHRA. В наситената програма са предвидени разнообразни по стил и направление мероприятия. Часовете преди обяд и в двата дни са посветени на децата. Водещ на сцената на площад „Н. Гяуров” ще бъде кака Лара. В съботната програма  ще се включат: театър „Хенд” с постановката „Хитър Петър”, ръкотворци, клоуни и детски самодейни състави, а в неделната – детско шоу от „Химиците”. В обедните часове  на 1 септември Ути Бъчваров ще представи своето близо двучасово шоу за любителите на кулинарията с много изненади.

От 11 часа, също на 1 септември, е предвидено откриване на статуята – символ на Велинград, която ще бъде издигната на кръговото кръстовище на входа на града.

Официалната програма с водещи Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева ще започне от 17:30. В нея ще се включат местни самодейци, ПДОМС „Димитър Мечев”, шоуто на Деси Добрева с част от трупата на Нешка Робева, концерт на супергрупата „Легендите”, предвидено е огнено и лазерно шоу със заря. За младежите ще има Ди джей парти на открито на централния минерален плаж с участието на Гери Никол.

Любителите на фолклора ще се насладят на неделния обеден концерт на ансамбъл „Добруджа”.

Кръгла маса на тема „Национална стратегия за опазване на минералните води” с основен организатор Български съюз по балнеология и спа туризъм ще събере експерти от различни министерства и туристическия бранш, за да обсъждат проблемите и перспективите за развитието на СПА туризма в България.

Коментари