Институции

Велинград помни и почита Вела Пеева

Велинград

Пред  паметника на Величка Пейо Пеева, се проведе възпоменателно тържество по повод 73 години от гибелта на патрона на Велинград.

Панахида в памет на Вела Пеева отслужи енорийски свещеник Отец Иван.

Във възпоменателното си слово кметът на Велинград д-р Костадин Коев каза: „Велинград и днес се слави надалеч с името на Вела, което ни задължава да пазим историята си, да почитаме светлата памет и да ценим една обикновена девойка с величаво достойнство и силна вяра. Името й и занапред ще обединява усилията на всички граждани.”

В програма по повод 73 години от гибелта на Вела Пеева участие взеха деца от школа „Журналисти” при ЦПЛР-ОДК Велинград и Група за стари градски песни „Вела” при ОНЧ „Васил Левски 1904” с ръководител Иван Пещерски.

Венци и цветя бяха поднесени от: Общинска администрация-Велинград, Общински съвет- Велинград, представители на политически партии, Исторически музей, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Велинград, Народните Читалища , малчоганите от ДГ „Радост”, СУ „Васил Левски”,  СУ „Св. Св. Кирил и Методий”, ПГГС „Христо Ботев, ПГД „Иван Вазов”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Христо Ботев”, граждани и гости на Велинград.

 

 

 

Коментари