Институции

Велинград: Времето за говорене за Клептуза свърши. Време е за работа

Велинград

Общественото обсъждане на тема: „Визия на парк „Клептуза” – /във фаза идеен проект и визуализация/“ обедини обществеността в курорта около идеята на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, че времето за говорене на тема „Клептуза” свърши и ще се предприемат реални действия за възстановяването на символа на Велинград.

Пред препълнената зала д-р Костадин Коев сподели: „Още по време на предизборната си кампания поех ангажимента „Клептуза” да придобие съвременен облик. Сега е времето да действаме и да направим това наше богатство, място с което да се гордеем, а не както е в момента място от което се срамуваме! „Клептуза” трябва да възвърне своя блясък, слава и история и отново да стане предпочитано място за забавления, почивка и незабравими спомени за жителите и гостите на града ни.”

Общественото обсъждане бе водено от председателя на ОбС Велинград инж. Али Мареков. Идейният проект бе представен от главния архитект на община Велинград Тодор Енев. Той подчерта, че възможностите които общината предлага са свързани изцяло с възможностите за финансиране, където сме допустими в Европейския фонд за устойчиво развитие за изграждане на зони за обществен отдих и паркова среда.

От множеството зададени въпроси и изказвания, по време на дискусията, стана ясно, че за гражданите на Велинград „Клептуза” е емблема и не може повече да остане в този вид.

Чуха се много мнения, като тези да бъде запазена и реконструирана старата сграда на ресторанта от 30-те години, да се акцентира на извора и дали да има търговски обекти или не.  Това бе всъщност и целта на днешното събитие – да се чуе гласа на гражданите и да се намери най-верния път и правилното решение, коментираха от Община Велинград.

Коментари