Общество

Велинградчанин ще обиколи Северна Македония с колело благотворително

Написано от Вера Велева

Велинград

25-годишният велинградчанин Костадин Николов стартира своята кампания “Карай колело, подари добро”, съобщи Телемедиа. В нея той благотворително ще набира и средства в подкрепа на звено "Майка и бебе" в Габрово и SOS Детски селища България. В първия етап от велообиколката на Северна Македония Костадин бе подкрепен от членове на велоклуба във Велинград.

В рамките на кампанията Костадин Николов ще направи цяла обиколка на Северна Македония, карайки колело, а в сайта на кампанията Podaridobro.org всеки, който желае да се включи, може да дари средства. Младият мъж тръгна от родния си Велинград.

С тази кауза Костадин иска да сбъдне и мечтите на други деца.

Прогнозите за лошо време не плашат Костадин. Зареден с храна, палатка и газов котлон, той тръгна към новото си предизвикателство.

В рамките на кампанията Костадин ще измине близо 1000 километра на велосипед. В първия етап до Гоце Делчев той бе подкрепен от членовете на велоклуба във Велинград.

На сайта на "Карай колело, подари добро!" всеки може да се запознае с начините да подкрепи инициативата и SOS детски селища.

 

Коментари