България

Велинградчанин се споразумя за четиримесечна присъда заради незаконни акцизни стоки

Велинград Мъж от Велинград ще лежи четири месеца при първоначален „строг“ режим за това, че в условията на продължавано престъпление, е държал акцизни стоки без бандерол на обща стойност 5365 лева, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. Обвинителният акт на 63-годишния Х. Б. е на Районна прокуратура Велинград.

 

От прессъобщението става ясно, че на 6 юни 2016 г., в търговски обект-заведение в курорта била извършена проверка от служители на МВР. Те установили, че в склад на приземния етаж Х.Б. държал и съхранявал  в пластмасови туби и бидони алкохол  без акцизен бандерол. Той не  представил документи за платен акциз и го предал доброволно. Според експертизата общото количество на иззетия алкохол е 187 литра на стойност 1513 лева.

Около две седмици по-късно, на 21 юни 2016 г., служители на МВР извършили проверка в същия обект. Този път открили в два полиетиленови чувала множество пликове, съдържащи  ситно нарязана жълтокафява листна маса, с характерен мирис на тютюн.  Х.Б. нямал документи, удостоверяващи произхода му и такива за платен акциз и го предал доброволно. Заключението на експертизата сочи, че общото количество на иззетия тютюн е 19 кг на стойност 3 852 лева.

Х.Б. е имал и предишно осъждане. Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

Коментари