Криминално

Велинградски хлапета се изживяват като шофьори… поне до първата стена

Написано от ПЗИНФО

Велинград Трима малолетни от Велинград са установени, като автори на две противозаконни отнемания на автомобили и участници в пътно-транспортно произшествие с материални щети, информира бюлетинът на ОД МВР – Пазарджик. През нощта на 14 срещу 15 юни неизвестни отмъкнали паркиран пред дома на 52-годишен велинградчанин лек автомобил КИА. Мъжът подал сигнал в полицията, а малко по-късно сам успял да открие колата си в района на един от площадите в курортния град. На мястото бил извършен щателен оглед, а за разплитането на случая бил сформиран екип от служители на районното управление.

В резултат на извършените действия било установено, че автори на посегателството са три малолетни момчета на възраст между 9 и 11 години, всички от велинградския квартал „Асвалтова база“. Те били улеснени от факта, че автомобилът не бил заключен, а ключът бил оставен от собственика в купето. Установено е, че малолетните дори са предизвикали лек пътен инцидент на улица във велинградското село Драгиново, където се ударили в тухлена стена. В този случай извадили късмет и пострадали хора няма.

При проведените беседи с тях от криминалисти и инспектори „Детска педагогическа стая“ станало ясно, че на 10 срещу 11 юни са отмъкнали и паркиран в курортния град лекотоварен „Ситроен“, собственост на частна фирма. След като се повозили отново изоставили автомобила.

Работата по случаите продължава, водят се преписки.

Коментари