Общество

Великденският благотворителен базар на майките отваря врати след дни

Пазарджик Традиционният вече Великденски Благотворителен базар на Движение на българските Майки-звено Пазарджик, за 13-ти път ще отвори врати през следващата седмица. Числото, което мнозина приемат като фатално, за майките идва с приятна изненада.

DBM_Velikden2016_1

Гергана Николова коментира, че в страницата на движението има запитвания на деца от институции, които се интересуват как могат да помогнат се включат в базара. „Ние го правим за тях, а те искат да помогнат“, добави Гергана.

 

DBM_Velikden_2Подкрепа майките имат от местни училища и детски градини като Гимназия „И. С. Аксаков“, ПГИМ, НУ „В. Левски“, НУ „В. Друмев“, ДГ „Пролет“, ДГ „Дъга“, ДГ „Калина Малина“ ХГ „Станислав Доспевски“, както и изключителното съдействие на Младежки дом Пазарджик. Пратки и колети с изделия за базара пък се получават от цялата страна – Пловдив, София, Ловеч, Хасково. Всичко не само е изработено със собствени средства и труд, но и се изпраща за сметка на подателя.

DBM_Velikden_313-ят Великденски Благотворителен базар на Движението на българските майки, ще се проведе на 22 и 23 април и ще бъде разположен на площад „К. Величков“ (Тортата). Традиционно събраните средства, ще бъдат насочени към програмите на ДБМ-звено Пазарджик.

Коментари