Вашите сигнали

Вашите сигнали: Вандали изхвърлят боклуци в детската градина в Дебръщица

Написано от ПЗИНФО

В Дебръщица са принудени през социалните мрежи да молят да се пази чистота в детската градина.  Ето и цялото обръщение към онези, които мърсят местата, където малките деца играят:

Уважаеми жители на Дебръщица, пускам настоящия пост по молба на учителите в нашата детска градина – ДГ Здравец – с. Дебръщица, филиал към Паталеница, като напълно ги подкрепям в тяхното притеснение и загриженост, относно това, което се случва в двора на градината.

Откакто времето се стопли, постоянно персоналът на детската градина и децата, които играят там през деня, заварват купища смет около люлките и по целия двор. Освен обичайните семки, опаковки от храни и напитки, присъстват опаковки от хапчета, цели блистери пълни с хапчета, както и използвани презервативи. Тези находки са ежедневие.

Няма нужда да се обяснява колко притеснително е тяхното присъствие, там където се отглеждат и възпитават деца от 1 до 6 годишна възраст.

Да, оградата на места липсва, не е обезопасено, това са задачи на общината, но действителността е такава. Тук ще спомена, че се планира поставянето на камери в двора на градината.

Обръщаме се към тези, които оставят гореспоменатите отпадъчни продукти след себе си и техните родители, да бъдат взети мерки, с надеждата това да спре сега!

Благодарим!

Коментари