Любопитно Общество

Васил Найденов, Революция Z и Николай Славеев ще пеят утре в Пещера

Пещера е в очакване на своя празник – 6-ти май. С решение №143 и протокол №22 на местния парламент в Пещера на 24 февруари 1994 година 6 май е обявен за ден на Пещера. Предложението е внесено от Стефан Бойкинов и Георги Фолев. Кмет на общината по това време е бил Димитър Такев, а председател на ОбС Петко Енев.

Още същата година на Гергьовден се провежда тържествена сесия на Общински съвет- Пещера, посветена на 6 май. Заседанието е в бившето Кино „Кавака”, а доклад изнася Благовест Пунев. Във фоайето на сградата е подредена изложба „ Из миналото на Пещера”. В същото време войсково подразделение и духова музика съпровождат шествие до паракласиса „Св. Георги”, където се отслужва празнична литургия в чест на деня на храбростта на българската армия.

Така 22 години по-късно в родопския град отново се стяга празник на Гергьовден. По традиция честването ще започне с литургия в храма „Св.Георги“. В 10.15 ч. в старата казарма ще бъде открит паметен знак.

От 10.30 часа е обявено началото на празничната програма в центъра на града. Тази година ще бъде изградена специална сцена с озвучаване и осветление, която се предоставя безвъзмездно на Общината за празника. На сцената първи ще излязат танцьорите от ансамбъл „Славейче“ и народният изпълнител Николай Славеев.

В 19 часа ще започне вечерната част от празника. Тогава на сцената ще излязат Х факторите Стефан Стоилов и Лили Пенчева, група Sky Legion Crew от Радилово, победителката от местния формат на Dancing stars – Виетнам Вяра Клисурска с финалиста в същия формат Васил Йовчев, Революция Z и кулминацията на вечерта – Васил Найденов.

Празникът ще завърши с фойерверки.

Коментари