Общество

Ваня Иванова протяга ръка на Георги Огнянов с „Да дадем надежда“

Пазарджик Много енергия, много емоции и още повече желание поставиха началото на поредната благотворителна инициатива на рекордьорката от Гинес, Ваня Иванова. Ръка, която Ваня най-после може да протегне на джудиста от Панагюрище Георги Огнянов.

 

При схватка за бронзовия медал на световното първенство в Прага преди няколко години, той пада тежко и уврежда гръбнака си. Оттогава е прикован към инвалидна количка. Надеждата му е лечение със стволови клетки. Ваня все още не го е срещала лично, но, както сама казва „Аз усетих енергията му по телефона!“. Точно това я накарало да избере за наслов на благотворителното събитие „Да дадем надежда“. През сълзи Ваня сподели, че Георги не допуска хора до себе си. Съжали, че не можем да помогнем на всички, но тази благотворителна вечер може да помогне поне на един.  Събитието ще се проведе на 4 декември в ресторант „Форум“ в Пазарджик. Цената на поканите е 35 лева, от които 15 лева ще бъдат за лечението на Георги Огнянов. Покани могат да се закупят при Ваня във фризьорския салон и при Роза във „Вайрон“. Ще бъде благодарна на още помощ за продажбите им. Самата вечер ще предложи програма, томбола, добра компания. Ваня се надява на поканата й за гостуване да откликнат известни българи, с които са я срещали участия след като стана част от Гинес. Организацията пък й е показала, че помагат и хора, от които не си го очаквал и други, от които не си поискал помощ. Минути след като оповести „Да дадем надежда“ получи обаждане от Сладкарница „Криспи“ за 30%-на отстъпка от цената на тортата. „Винпром Пазарджик“ помагат с вино за 200 души (колкото са поканите). От служител на фирмата са и първите две закупени покани. Елена Кристиано (Christian of Roma) няма да успее да пристигне за самото събитие, но е обещала да бъде предоставена известна сума за Георги и подаръци за томболата.

А Ваня не смята да ограничава инициативите си с това благотворително събитие. От години подготвя прически на абитуриенти безплатно за баловете им. Мечтае да организира абитуриентски бал, в който светлините да са изцяло за младите хора и тяхната  най-важна вечер. Мечтае да има възможността да помага са повече пора. Мечтае с колегите й да имат организация не просто на книга, а истинска, която да ги събира. И най-важното – вярва че има добри хора.

Коментари