Спорт

Валдани оглави УС на ФК Хебър

Написано от ПЗИНФО

Пазарджишкият строителен предприемач Валентин Василев – Валдани е новият президент на ФК Хебър, съобщиха от клуба.

Валентин Василев-Валдани

45-годишният бизнесмен заменя на поста Владимир Гаджев, който бе начело на „зелените“ през последните 3 месеца. Валдани ще управлява клуба с помощта на 7-членен УС, в който освен него попаднаха бившият национал Йордан Минев, кметът на Добровница Гурко Митев, журналистът Димитър Комсийски, икономистът Лазар Костов и бизнесмените Николай Ичев и Димчо Ганев.

Извънредното Общо събрание на хебърци продължи близо 2 часа и премина в конструктивен дух с открита полемика по всички актуални проблеми и въпроси.

В началото на сбирката, бившият вече председател на УС Владимир Гаджев, направи кратък отчет за отминалия тримесечен преходен период.

След него думата взе един от основните до момента спонсори на клуба – Румен Димитров, който запозна делегатите с фактическата ситуация към днешна дата. Той благодари на всички останали спонсори, дали своята лепта за финансиране на отбора от Нова година до момента и ведно с това подчерта, че само с обединените усилия на всички, Хебър ще преодолее трудностите. В светлината на това Димитров сподели, че вече е провел два конструктивни разговора с кмета на Пазарджик Петър Куленски относно субсидирането на Хебър от страна на Общината, като ангажиментът да бъде за шестте месеца от второто полугодие на тази година – в рамките на бюджет’2024г.

По втора точка от дневния ред делегатите освободиха с пълно единодушие стария УС от длъжност и отговорност. След това по същия начин приеха молбите за членство в Общото събрание на Димитър Комсийски, Николай Ичев и Кирил Димитров.

По точката за избор на нов УС, Румен Димитров най-напред предложи увеличаване на състава от 5 на 7 души. След като това бе подложено на гласуване и прието, Димитров номинира Валентин Василев, Димчо Ганев, Димитър Комсийски, Йордан Минев и Лазар Костов. След него пък мотивирани предложения за останалите 2 позиции в УС направи Димитър Комсийски, който предложи за членове на Управата кметът на Добровница Гурко Митев и бизнесменът Николай Ичев.

Така предоложеният проект за нов състава на УС бе гласуван единодушно от членовете на събранието, а след това за нов председател бе избран строителянит предприемач Валентин Василев – Валдани.

В края на събранието присъстващите дебатираха по няколко основни теми, свързани с дейността на Хебър – бюджета на клуба за сезон 2024/2025 г., взаимодействията с местната власт, работата в ДЮШ-а на клуба, селекция и подготовка, привличането на допълнителни спонсори и т.н.

 

Коментари