Вашите сигнали

Важно за пътуващите към Пловдив

Написано от ПЗИНФО

Пътно-транспортно произшествие затруднява трафика по пътя Пазарджик – Пловдив, сигнализират читатели на ПЗИНФО.

Инцидентът е станал след отбивката за Цалапица.

Шофирайте внимателно!

ОДМВР Пазарджик с мерки срещу пътните инциденти

По повод на разпоредените от Министъра на вътрешните работи комплекс от мерки и дейности за ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия със загинали и ранени граждани в ОДМВР-Пазарджик са предприети редица действия.
В ежедневните дейности по осъществяване на контрол на пътното движение са ангажирани максимален брой служители от пътна и охранителна полиция, както и всички налични технически средства.
След направения анализ за пътно-транспортната обстановка са локализирани невралгични участъци с концентрация или предпоставки за пътни инциденти:

1. Като един от най-натоварените е определен целия участък от АМ „Тракия” обслужван от Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Характеризира се с изключителен интензитет на движение: леко, лекотоварно и товарно. През летните месеци в почивни и празнични дни се наблюдава изключително интензивен трафик по посока за Бургас и обратно, както и наличие на множество гарстербайтери пътуващи по посока за Република Турция и обратно. С голяма интензивност и натоварване се характеризира и пътя Пазарджик-Пловдив, където често има неспазване на скоростните режими и рискови изпреварвания.

2. На територията обслужвана от РУ-Пазарджик едно от най-невралгичните места е кръгово кръстовище преди моста на река Марица. Основният проблем там според пътните полицаи е неспазването от страна на водачите на маркировката и лентите за движение при навлизане и излизане от кръговото движение.

3. На територията обслужвана от РУ-Пещера най-натовареният участък е пътя от гр.Пещера до гр.Батак и от гр.Батак до местността Беглика. Основната причина за пътни инциденти тук е шофирането с несъобразена скорост и предприемането на рискови изпреварвания.

4. На територията обслужвана от РУ-Септември са локализирани два участъка – пътя от село Варвара към Велинград, където има голяма интензивност на движение по посока към и от Велинград, както и на кръстовище в село Карабунар за АМ „Тракия”.

5. На територията обслужвана от РУ-Панагюрище най-невралгичните участъци са от пътя Пазарджик-Панагюрище и Панагюрище-Стрелча.

Един от методите предприет за контрол над участниците в движението е така наречения „линеен контрол”. Така полицейските автомобили чрез движение в транспортния поток следят за поведението на водачите. Предвидени са и полицейски операции , както в общинските центрове, така и в малките и отдалечени населени места. Особено е вниманието на органите на реда към неправоспособни водачи, към такива употребили алкохол, наркотични или упойващи вещества или системни нарушители на правилата за движение по пътищата.

Провеждат се полицейски операции с ротация на служители от едно районно управление в друго и обратното.

Подобна акция бе проведена през изминалите почивните дни / 13 и 14 август/ на територията на гр.Велинград. В нея взеха участие четири екипа от отдел „Пътна полиция” при Главна дирекция „Национална полиция” гр.София подпомогнати от служители на РУ-Велинград. По време на полицейските действия през нощта на събота срещу неделя са проверени 79 МПС и 121 лица. Извършени са 48 проби за употреба на алкохол и 8 за употреба на наркотици или упойващи вещества. Съставени са 5 акта за установяване на административни нарушения, като два от тях за са шофиране след употреба на алкохол над 0.5 промила на хиляда. Наложени са 3 заповеди за прилагане на принудителни административни мерки, връчени са 13 електронни фиша.

 

Коментари