Избори

Бюлетините за местните избори и националния референдум пристигнаха в Пазарджик

Пазарджик При строги мерки за сигурност, бюлетините за местните избори и националния референдум  2015 бяха доставени в Пазарджик. Около 650 000 са всички бюлетини за местните избори и 270 000 за националния референдум в област Пазарджик. Упълномощени  представители на  12-те Общински избирателни комисии в областта и представители на Областна администрация Пазарджик  получиха  бюлетините за местните избори от печатницата на БНБ.

 

Бюлетините за националния референдум са изработени  в печатница в Плевен, от където бяха доставени до Пазарджик. Транспортните средства с ценни книжа бяха строго охранявани от служители на МВР до доставянето им в Пазарджик, предаването на 12-те Общински избирателни комисии и транспортирането до съответната община. До провеждането на изборите, бюлетините ще бъдат съхранявани по общини, в помещения определени със Заповед на Областния управител и запечатени от съответната ОИК, под охрана на МВР

Областна администрация Пазарджик разпредели и предаде на общинските администрации всички книжа и материали необходими за провеждането на местните избори и националния референдум – протоколи, удостоверения, чували за съхранение на изборните книжа и материали, кутии за отрязъците с номерата на бюлетините и др.

Областна администрация Пазарджик

Коментари