България Институции Общество

Българи откриха петима оцелели в Турция, как тишината говори по-силно от думите – видео

Написано от ПЗИНФО

Нашите герои откриха петима оцелели!!! Това съобщиха тази сутрин от Националната асоциация на доброволците в Република България. по тяхна информация операцията по изваждането на хората продължава и в момента.
Близо 50 доброволци от България помагат в Турция при търсенето на оцелели след силните земетресения.

Първият екип на терен работи в денонощен режим. Той е намерил хора, но за съжаление нито един не е бил жив, съобщиха от НАДРБ.
Вчера към опустошените райони замина подкрепление от 20 души.
Още два автомобила с 4 доброволци и спасително куче пътуват към лагера по суша.
Десетки доброволци продължават да поддържат пунктове за събиране на помощи за Турция и Сирия. Те се радват на подкрепата на много спонтанни доброволци, фирми и други организации, които не спират да ги окриляват с положителна енергия и съпричастност.
Организацията се координира с български и чуждестранни институции. Оказват помощ на преминаващи през България чуждестранни екипи на път към Турция.
Респект за героите от СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ СПАСИТЕЛИ, Аварийно Спасяване Пловдив, Доброволно формирование „Мейдей“ България, Доброволно формирование „Пловдив 112“, Доброволно формирование за овладяване на бедствия София Пещерно спасяване / Cave Rescue Bulgaria, Доброволно формирование Велинград , Доброволно формирование “ Сърница“, Доброволно Формирование „Актив-112“, Доброволци Свиленград, Планинско спасяване – област Пазарджик, ДФ Белово, ДФ Тополовград, Септември, Гората.бг, Капачки за Бъдеще, Фондация #ЗаДоброто, всички представители на институции, които ни подкрепят, всички дарители…Всички хора с големи сърца!
Разпространено бе и видео, което смълчава:
Понякога тишината говори по-силно от думите…
Вчера хората в Адана мълчаха, за да могат спешните работници да чуят къде се намират оцелели под отломките.
Благодаря на българския спасителен екип за животоспасяващия труд.

Коментари