Институции

Бъдещите фризьори в Пазарджик се обучават в обновен кабинет

Написано от ПЗИНФО
Професионалната гимназия по фризьорство и ресторантьорство в Пазарджик вече разполага с обновен кабинет по практика за учениците, които се за фризьори.
Кабинетът заедно с учителската стая са обновени със средства, предоставени от община Пазарджик. На място да види какъв е резултатът от ремонтните дейности дойде кметът Тодор Попов, който се срещна и с бъдещи фризьори, които в този момент се обучаваха как се поставят ролки за къдрене.
Подкрепата от Общината е в резултат на активност от страна на най-добрата фризьорка в Пазарджик – Рени Илиева.
„Искам да благодаря на Рени Илиева, собственик на фризьорски салон и стилист, и на цялото ръководство, които дадоха тласък на тази инициатива, защото е важно децата да имат място, на което практически да добиват своите професионални умения. Това е поредното доказателство, че когато местната власт, ръководството на дадено училище и в случая частния бизнес си подадат ръка и работят заедно – се получава един добър резултат“, сподели пред учениците и учителите Тодор Попов.
А Рени Илиева вижда огромен потенциал сред учениците. Тя подчерта, че от 1992 г. до момента в Пазарджик са създадени около 300 фризьорски салона – дейност, която се развива и благодарение на специализираното обучение в гимназията.

Коментари