Политика

БСП излъчва кандидата си за кмет в края на юни

Пазарджик

В края на месец юни се очаква местната организация на БСП да излъчи свой кандидат за общински кмет, както и кандидати общински съветници и кметове на населени места, съобщи председателят на общинската структурана червените Лазар Попов.

Формиран е предизборен щаб, работи се по предизборна платформа, а през миналата седмица е проведен разширен пленум на на общинския съвет на БСП, с участието на партийните секретари от кварталите на града и от населените места на общината, каза Попов. Той обясни, че с пленума е дадено начало на 30-дневен срок, в който да се проведат заседания на партийните организации, в който да направят предложенията си за кмет, общински съветници и кметове на населени места. След този срок ще се обобщят номинациите и Общинска партийна конференция през юни ще излъчи кандидата за кмет, формата за явяване на предстоящите местни избори, листата за общински съветници и кметове на населени места.

Не отговаря на истината че сме пред подписване на коалиционно споразумение с АБВ и че не разполагам с подходяща кандидатура, заяви Попов. Той допълни, че се водят разговори с всички политически партии и организации в простраството център-ляво и още на първо четене може да свия поне седем пръста на ръката си докато брои имената на хора, които са подходящи личности за кандидати за общински кмет.

Коментари

Остави коментар