Избори

БСП издига майка на три деца за кмет на село Сарая

Пазарджик, Сарая, Мало Конаре Майка на три деца издига за кмет  на село Сарая  пазарджишката организация на БСП.  Гергана Стоева и жителите на Мало Конаре бяха домакини на кандидата за кмет на община Пазарджик Стоян Парпулов и колегите му от листата за общински съветници Илко Савов, Атанас Павлов, Надя Клисурска-Жекова, Лазар Попов,  Елена Анова. 

 

Стоян Парпулов запозна присъстващите с идеите, застъпени в програмата му за управление на община Пазарджик. Показа че познава огромните, вероятно за над 30 млн. лв. задължения на Общината, вкл. и към външни фирми-изпълнители и призна, че няма да бъде леко, но с екипа на БСП се ангажират да изработят погасителен план за ликвидиране на задълженията. Показа също, че познава проблемите на Сарая, сред които, напр., неудобната транспортна схема лишаваща ги напълно от автобусен превоз до Пазарджки през почивните дни. Чудеса няма да обещая – това ще бъде несериозно и нечестно, каза на съселяните си Гергана Стоева  и поиска подкрепата им с бюлетина №10, за да осъществи своите управленски приоритети за Сарая – строителството на църква, подмяна на амортизираната ВиК мрежа, ремонт на тротоари в центъра на селото, разширяване на регулационния план за стоеж на къщи, външен ремонт на читалището, изработване на Проекти с европейско финансиране, електрифициране на стадиона, построяване на помощни игрища и лекоатлетическа писта и не на последно място по важност сред приоритетите си постави гробищния парк. Надя Клисурска-Жекова напомни при отиването към изборните урни гласоподавателите да помислят и за Общинския съвет, защото добрите намерения се случват с неговите решения, а Гергана Стоева е и в тази листа.  Атанас Павлов добави, че началото на едни от най-важните за Пазарджик проекти – центърът на града и Островът, е поставено при един друг пазарджишки кмет от БСП, а сегашният е имал шанса да се реализират по негово време. Той напомни, че Бюлетината на БСП за местния вот е с №10, колкото са и Божиите заповеди.Подкрепа гостите получиха и от съпартиеца  и народен представител Димитър Димитров. „Тези хора не могат да направят промяната сами. Да гласуваме с бюлетина №10 и съборът на 26 октомври да бъде двоен празник за селото.”, каза Димитров.

По-рано през деня Стоян Парпулов, Илко Савов, Атанас Павлов и Валентина Николова се срещнаха и с жителите на Мало Конаре, където БСП издига за кмет кандидатурата на Зоя Пенова. Малоконарци споделиха проблемите си, а за част от тях предложиха временни решения.  Симпатизантите на партията коментираха, че улиците в крайните квартали са в плачевно състояние. Тяхното предложение за временно решение беше чакълиране на проблемните улици. Болна тема за жителите на Мало Конаре също се оказа транспортната схема. Според тях маршрутът на автобусите  не е разчетен така, че да бъде удобен за работещи и ученици. Удобният транспорт ще облекчи и градския трафик – по добре един автобус, отколкото 50 лични автомобила, отбелязаха малоконарци. Читалището с недостатъчното финансиране и необлагородените паркове бяха друг поставен проблем. Тук много добре се прие идеята на Стоян Парпулов за създаване на общински предприятия, разкриващи нови работни места и носещи приходи на общинския бюджет. Идеята е да се създаде общински разсадник, защото в момента Общината прави големи разходи за озеленяване. Така например, за разположените в централната градска част саксии с палми, Общината плаща наем от 60 000 лв. годишно, допълни кандидатът за съветник Атанас Павлов. Стоян Парпулов добави и идеята за общинско предприятие за изкупуване, съхранение и пласиране на селскостопанската продукция. Сега съществуващата борса в с. Огняново се е превърнала в обикновено тържище. Жителите на Мало Конаре още поискаха по-лесен достъп до общинската управа и конкретен бюджет за всяко населено място.

Коментари